Vánoční štola – recept

Vánoční štola – recept



Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, ze kterého vytvoříme dva válečky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.

Ihned po upečení potřeme štolu rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Vychladlé štoly zabalíme natěsno do alobalu a necháme 2−4 týdny uležet.

Na Vánoční štolu potřebujeme:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 180 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 3 lžíce rumu
  • 100 g rozinek
  • 100 g sekaných ořechů
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 50 g másla na potření
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr na obalení

Vánoční štola – recept

Sdílejte článek:
Facebook Linkuj.cz Jagg.cz Tweeter! Google Del.icio.us!

Mohlo by Vás také zajímat


Napište vlastní komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*
*