Čokoládová srdíčka – recept

Čokoládová srdíčka – recept



Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké těsto, do kterého vmícháme čokoládu. Zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladu.

Těsto rozválíme na tloušťku 2-3 mm. Vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme 12 minut při 170°C.

Polovinu vychladlých srdíček potřeme zavařeninou nebo nutellou. Srdíčka spojíme a namáčíme je z jedné strany do čokoládové polevy. Po zaschnutí je necháme v uzavřené krabici 4 dny odležet.

Na čokoládová srdíčka potřebujeme:

Na těsto:

  • 160 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g mletých lískových ořechů
  • 80 g tuku
  • 80 g na kousky nakrájené hořké čokolády
  • 1 vejce
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • špetka mleté skořice
  • špetka soli
  • hladká mouka na vál
  • čokoládová poleva

Náplň:

  • meruňková zavařenina nebo nutella

Čokoládová srdíčka – recept

Sdílejte článek:
Facebook Linkuj.cz Jagg.cz Tweeter! Google Del.icio.us!

Mohlo by Vás také zajímat


Napište vlastní komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*
*